Cum lupta hidratarea impotriva oboselii?

Sa ramai hidratat este unul din cele mai usoare moduri de a te simti alert si energic

Fara o hidratare adecvata, corpul nostru poate experimenta senzatia de febra musculara si timp mai indelungat de recuperare. O scadere cu doar 3% a greutatii corporale cauzate de deshidratare poate duce la o scadere de 10% a performantei. Simptomele deshidratarii sunt setea, gura uscata, ameteala, confuzie si letargie. 

De ce deshidratarea afecteaza oboseala muschiilor?

Atunci cand esti deshidratat, pierderea lichidelor cauzeaza o scadere a volumului de sange, ceea ce se traduce prin faptul ca inimii ii este mai greu sa impinga oxigenul si nutrientii prin sistemul sanguin catre creier, piele si muschi.

Cum sa ramai hidratat?

Incearca sa consumi apa la fiecare 1-2 astfel incat sa nu-ti fie sete. Daca faci sport, ia cu tine o sticla de apa si bea pe parcursul zilei, in loc sa incepi hidratarea chiar inaintea antrenamentului.

Spune da apei, nu bauturilor sportive.

Expertii in nutritie spun ca bauturile energizante sau cele sportive contin mult zahar si arome artificale de care corpul nu are nevoie si pentru procesarea carora trebuie sa consume energie. Bauturile sportive sunt benefice doar atletilor care fac sport intens sau profesionistilor care depun efort ridicat. Pentru a consuma mai multa apa, poti adauga suc de lamaie natural pentru un gust diferit.

 

fuga

Spune-ti parerea